mr. dr. T.N. (Thomas) Sanders

Thomas Sanders, advocaat

Wie ben ik en wat doe ik?

Ik ben Thomas Sanders, advocaat. Met mij als advocaat houd je de controle als het spannend wordt, worden ingewikkelde discussies eenvoudig en maak je jouw zaak overtuigend voor de rechter.

Overheden, ondernemingen en belangengroepen schakelen mij in om hen te helpen bij (dreigende) conflicten waar de overheid bij betrokken is. Ik ben gewend om omvangrijke, complexe en gevoelige zaken te behandelen onder hoge tijdsdruk. Met mij aan je zijde houd je altijd het overzicht als het er echt om gaat. Van dit soort zaken krijg ik ook energie. Voorbeelden van zaken die ik behandel vind je hieronder op mijn profiel.

Waar ik echt goed in ben is het op een eenvoudige manier uitleggen van ingewikkelde juridische materie. Zowel in adviezen als in stukken aan de rechter. Als je begrijpt wat het speelveld is, kan je makkelijker knopen doorhakken. Bovendien is je zaak een stuk overtuigender als de rechter snapt waar je advocaat het nu eigenlijk over heeft.

Wat mij bijzonder maakt ten opzichte van de andere topadvocaten in dit vakgebied, is dat ik net zo vaak vóór de overheid optreed als tegen de overheid. Dat maakt dat ik heel goed snap hoe de overheid van binnenuit werkt, maar ook heel goed begrijp hoe ondernemingen reageren op overheidsingrijpen. Dat geeft mij unieke kennis die ik benut om mijn cliënten te helpen om de beste strategie te kiezen.

Niet alleen overheden, bedrijven en belangengroepen weten mij te vinden. Ook collega-advocaten schakelen mij vaak in. Ik ben namelijk een autoriteit op het gebied van het handhavingsrecht: het door de overheid handhaven van wet- en regelgeving via het bestuursrecht. Mijn Handboek Toezicht, Handhaving en Invordering (2022, 2024) en proefschrift (Invordering door de overheid, 2018) zijn standaardwerken voor toezichthouders, advocaten en rechters. Advocaten vragen mij daarom ook met regelmaat om een second-opinion te geven over de gekozen strategie of een advies over eventueel hoger beroep. Ook treed ik vaak op als ‘co-counsel’ in hun zaken.

Volgens Chambers en de Legal500 ben ik een van dé advocaten in Nederland om te bellen bij een (dreigend) conflict waar de overheid bij betrokken is. Dus: uitdagende casus waar je niet uitkomt binnen de overheid? Of ziet je onderneming zich geconfronteerd met overheidsingrijpen waarvan je twijfelt of het wel door de beugel kan? Mail mij (tsanders@akd.nl) of bel mij (06-46101394) om er vrijblijvend over van gedachten te wisselen.

Waar kan ik mee helpen?

Uitdagende casus waar u niet uitkomt binnen de overheid? Of ziet u zich geconfronteerd met handhaving waarvan u twijfelt of het wel door de beugel kan? Mail mij (Thomas Sanders, advocaat: tsanders@akd.nl) of bel mij (06-46101394) om er vrijblijvend over van gedachten te wisselen.

Contact Informatie

mr. dr. T.N. (Thomas) Sandershandhavingsrecht.nl0646101394
Vlaszak 67Breda4811 GXNederland

Wat zeggen anderen over mij?

Thomas is naast een gedreven en krachtdadig advocaat ook een prettige persoonlijkheid. Hij brengt rust en beschikt daarnaast over de gave om met humor een standpunt onweerlegbaar te maken. Urgentie wordt met urgentie opgepakt ook buiten kantoortijden. Afspraken worden altijd nagekomen. Ik zou Thomas als advocaat zeker aanbevelen.

Thomas is een vooraanstaand expert op het gebied van het bestuursrechtelijke handhavingsrecht. Hij is een ambitieuze, toegewijde en creatieve advocaat. Ik vind hem over de hele linie sterk.

Thomas handelde ons vraagstuk snel af binnen de afgesproken tijd. Zijn advies gaf ons de benodigde helderheid. Wij hebben het samenwerken als prettig ervaren. Hij is benaderbaar en luistert goed naar ons.

Thomas heeft veel kennis van ons werkveld, gekoppeld met sterke technische expertise. Hij is heel toegankelijk voor vragen van cliënten, waarbij hij in staat is om complexe rechtsvragen goed uit te leggen aan niet-juristen en tegelijkertijd goed zicht te houden op het bredere niet-juridische speelveld waar wij rekening mee moeten houden. In zijn omgang met de overheid namens ons nam hij krachtdadig positie in op de merites van de zaak, terwijl hij kalm, vriendelijk en respectvol bleef – erg indrukwekkend. Ik zou iedereen die met handhaving door de overheid wordt geconfronteerd Thomas aanbevelen.

Vragen of opmerkingen?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom niet om mij even te mailen. Ik kan niet beloven dat ik iedere inhoudelijke vraag kan gaan beantwoorden, maar als ik het antwoord zo uit mijn mouw kan schudden voor je help ik je graag verder (tsanders@akd.nl)!

Hartelijke groet,
Thomas Sanders
Advocaat en partner AKD

https://www.akd.eu/nl/specialist/thomas-sanders-nl
https://www.linkedin.com/in/thomassanders