Over Thomas Sanders advocaat

Wie ben ik en wat doe ik?

Ik ben Thomas Sanders, advocaat, en ik help overheden, bedrijven en burgers om bij handhaving en vergunningen het beste resultaat te bereiken door advies te geven, hen te begeleiden en de zaak te bepleiten bij de rechter. Ik sta erom bekend dat ik complexe juridische zaken helder en eenvoudig kan uitleggen, snel handel en prettig ben om mee te werken. Voor een goed beeld van waar ik mee kan helpen en hoe ik werk staan op mijn linkedin profiel recensies van cliënten en een aantal referentieprojecten.

Ik ben landelijk erkend als expert op het gebied van het handhavingsrecht. Mijn proefschrift uit 2018 is het handboek op het gebied van invordering bij handhaving door de overheid. Mijn expertise deel ik graag. Dat doe ik als docent bij het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht (SSR) in het handhavingsrecht. Daarnaast deel ik kennis via mijn annotaties op het gebied van het handhavingsrecht voor het toonaangevende tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht. Verder schrijf ik ook andere publicaties en blogs.

Wat zeggen anderen over mij?

Mijn cliënten zeggen onder meer dit over mij:

“Thomas is naast een gedreven en krachtdadig advocaat ook een prettige persoonlijkheid. Hij brengt rust en beschikt daarnaast over de gave om met humor een standpunt onweerlegbaar te maken. Urgentie wordt met urgentie opgepakt ook buiten kantoortijden. Afspraken worden altijd nagekomen. Ik zou Thomas als advocaat zeker aanbevelen.”

“Thomas heeft veel kennis van ons werkveld, gekoppeld met sterke technische expertise. Hij is heel toegankelijk voor vragen van cliënten, waarbij hij in staat is om complexe rechtsvragen goed uit te leggen aan niet-juristen en tegelijkertijd goed zicht te houden op het bredere niet-juridische speelveld waar wij rekening mee moeten houden. In zijn omgang met de overheid namens ons nam hij krachtdadig positie in op de merites van de zaak, terwijl hij kalm, vriendelijk en respectvol bleef – erg indrukwekkend. Ik zou iedereen die met handhaving door de overheid wordt geconfronteerd Thomas aanbevelen.”

Waar kan ik mee helpen?

Uitdagende casus waar u niet uitkomt binnen de overheid? Of ziet u zich geconfronteerd met handhaving waarvan u twijfelt of het wel door de beugel kan? Mail mij (Thomas Sanders, advocaat: tsanders@akd.nl) of bel mij (06-46101394) om er vrijblijvend over van gedachten te wisselen. Thomas Sanders, advocaat

Nieuws

 • Thomas te gast in IBR podcast
  Thomas was te gast bij de podcast van het Instituut voor Bouwrecht. In de podcast vertelde hij over de laatste ontwikkelingen in het handhavingsrecht toe voor de luisteraars. De podcast is hier te luisteren:
 • Thomas partner bij AKD
  Voor mij persoonlijk een mooi moment: donderdag 11 juni j.l. ben ik benoemd tot partner bij mijn kantoor AKD! AKD heeft zes nieuwe partners in Nederland en België benoemd. Daarmee vergroot het kantoor, na...
 • Thomas gaf op 14 april 2020 een webinar over de handhaving van de Covid-19 noodverordeningen
  Met de gelding van GRIP 4 in uw gemeente in verband met corona en het overnemen van de openbare orde touwtjes door de voorzitter van de veiligheidsregio voor onbepaalde tijd, zullen er binnen uw...
 • Thomas te gast in About Law aflevering 19 – Toezeggingen van een ambtenaar
  Van About Law: In deze aflevering van AboutLaw praten wij opnieuw met Thomas Sanders, advocaat en expert op het gebied van het toezicht en handhavingsrecht bij AKD N.V., over het vertrouwensbeginsel in het bestuursrecht. Op 29...
 • Thomas te gast in About Law aflevering 10 – Formele rechtskracht
  In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Thomas Sanders, advocaat en expert op het gebied van het toezicht en handhavingsrecht bij AKD N.V., over de formele rechtskracht en met name over drie recente uitspraken van...
 • Thomas Mr. van de week
  ” Mr van de Week is Thomas Sanders (1986), advocaat bij AKD en expert op het gebied van het toezicht en handhavingsrecht. Hij won vorige week de Kluwer AB-annotatieprijs voor de mooiste annotatie van...
 • Thomas wint AB prijs 2018
  Thomas heeft op 18 januari 2019 de AB-annotatieprijs gewonnen met zijn annotatie bij twee uitspraken over de vraag wanneer een epistel van een bestuursorgaan – of van een deurwaarder – kan worden aangemerkt als...
 • Promoveren naast je werk: 10 tips voor als je het overweegt
  Twee weken geleden is het tot mijn eigen verbazing gelukt om te promoveren in de rechten in Leiden. Het promoveren heb ik naast mijn werk als advocaat bij AKD gedaan. Ik heb veel plezier...
 • Thomas promoveert op 17 oktober 2018
  Van AKD.nl (https://akd.eu/nl/insights/thomas-sanders-promoveert-op-invordering-door-de-overheid): Thomas Sanders promoveert op ‘Invordering door de overheid’ 10 oktober 2018 | Nieuws Op 17 oktober a.s. promoveert Thomas Sanders aan de Universiteit Leiden op de invordering door de overheid bij handhaving. Onder...